Veelgestelde vragen

Hier vindt u de antwoorden op de meest gestelde vragen. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij staan u graag te woord.

LCD schermen en LED schermen verschillen vooral in de lichtopbrengst en het uiterlijk van de schermen. Bij een LCD scherm bestaat de lichtbron uit CCFL lampen, terwijl de lichtbron bij een LED scherm uit LED lampjes bestaat. Deze LED lampjes hebben een veel hogere lichtopbrengst dan de CCFL lampen van een LCD scherm. Daarnaast produceren de LED lampjes minder warmte, is het energiegebruik lager en is de kwaliteit van het beeld beter.

LED lampjes zijn verder ook een stuk kleiner dan CCFL lampen, waardoor LED schermen een stuk dunner zijn dan LCD schermen. Daarnaast beschikt een LCD scherm over naden, terwijl een LED scherm uit één groot vlak zonder naden bestaat.

NLD new vision biedt LED schermen voor zowel binnen- als buitentoepassing aan. Voor binnentoepassing beschikken wij over LED schermen voor allerlei verschillende kijkafstanden. Voor buitentoepassing geven de LED schermen van NLD new vision content onder alle weersomstandigheden perfect weer. Voor beide toepassingen geldt dat de LED schermen van NLD new vision in elke afmeting naadloos gemaakt kunnen worden. Geen modulair opgebouwd systeem zoals bij een video wall, maar één groot LED scherm die middels koppeling ieder gewenst formaat kan aannemen.

Dankzij onze jarenlange ervaring zijn wij in staat een zeer hoog kwaliteitsniveau te realiseren en daarnaast een uitstekende prijs-prestatieverhouding neer te zetten. Met de creativiteit en het dealerschap van alle professionele merken is NLD new vision in staat altijd de nieuwste technieken toe te passen op het gebied van LED installaties.

Niet alle schermen zijn geschikt voor buitentoepassing. Zo worden LCD videowalls doorgaans alleen voor een binnentoepassing gebruikt. LED schermen daarentegen kunnen speciaal voor buitengebruik worden gebouwd. Deze schermen hebben een hogere helderheid en een hogere beschermingsgraad (IP gradatie). De outdoor LED walls van NLD new vision zijn daarom goed zichtbaar in een daglicht situatie met fel zonlicht.

Om een geschikt LED scherm te kiezen is het essentieel dat er naar de (minimale) kijkafstand gekeken wordt. Met behulp van de beoogde kijkafstand kan NLD new vision onderzoeken wat de optimale pixel pitch (de tussenafstand van de LED lampjes op het scherm) dient te worden. Met een kleinere pitch (meer pixels) kan een hogere resolutie gerealiseerd worden, en dus ook een hogere beeldkwaliteit. Dit heeft als gevolg dat het beeld bij een kleinere kijkafstand toch nog de gewenste kwaliteit weergeeft. Voor een langere kijkafstand geeft een grotere pitch (minder pixels) ook voldoende kwaliteit.

Aangezien NLD new vision beschikt over LED schermen voor allerlei verschillende kijkafstanden, bent u bij ons verzekerd van een LED wall die het optimale resultaat biedt bij de specifieke kijkafstand op uw locatie!

Narrowcasting, ofwel digital signage, is een digitale vorm van communicatie waarbij via audiovisuele displays een boodschap wordt getoond aan een bepaalde doelgroep. Dit kan op iedere locatie en op ieder tijdstip. De weergegeven content kan volledig naar eigen wensen opgesteld worden, zodat u altijd op de meest efficiënte en effectieve manier uw doelgroep bereikt. In welke branche u ook actief bent: retail, hospitality, B2B, overheid, zorg of onderwijs, narrowcasting werkt altijd als u op een laagdrempelige manier wilt communiceren met uw medewerkers, klanten of passanten!

Om te beginnen met het gebruik van narrowcasting, ofwel digital signage, als communicatiekanaal om met uw doelgroep te communiceren, heeft u het volgende nodig:

  1. Narrowcasting/digital signage software

U heeft narrowcasting/digital signage software nodig om uw content te kunnen beheren in alle stadia van het communicatieproces: van het creëren van content tot het afspelen van content op de display(s). Aangezien onze software eenvoudig te gebruiken is en continu wordt voorzien van technologische innovaties, blijft het voor u gemakkelijk om narrowcasting te gebruiken als efficiënt en effectief communicatiekanaal.

  1. Display(s)

U heeft een audiovisuele display nodig om de gecreëerde content aan uw doelgroep te kunnen tonen. Dit kan natuurlijk ook op meerdere displays tegelijkertijd, om zo de exposure points waaraan medewerkers, klanten of passanten worden blootgesteld, te vergroten.

  1. Content

U heeft content nodig om een bepaalde boodschap aan de doelgroep over te brengen. Er is eigenlijk geen beperking aan de content die u op de display(s) kunt tonen. Onze narrowcasting/digital signage software ondersteunt tekst, afbeeldingen en video’s, maar maakt het bijvoorbeeld ook mogelijk om nieuwsfeeds en complete websites weer te geven. U kunt uw content zelf creëren, maar NLD new vision staat ook altijd voor u klaar om u hiermee te assisteren.

NLD new vision voorziet u in het gehele narrowcasting/digital signage communicatieproces, van de installatie van de software en display(s) tot het weergeven van de gewenste content!

Een narrowcasting/digital signage display is een scherm dat wordt gebruikt om content aan uw doelgroep te tonen. In principe zijn vrijwel alle displays hiervoor geschikt. NLD new vision adviseert echter om gebruik te maken van displays die specifiek bedoeld zijn voor narrowcasting/digital signage doeleinden. Deze displays beschikken namelijk over een hogere resolutie en on-board MediaPlayer. Ook zijn deze displays in staat om 24/7 content te vertonen. Het tonen van content is zowel mogelijk in landscape (horizontale) als portret (verticale) weergave.

NLD new vision levert narrowcasting/digital signage displays in diverse maten. De meest gebruikte maten zijn: 32, 43, 49, 55, 65 en 75 inch. Het is echter ook mogelijk om door NLD new vision een videowall te laten bouwen met speciaal daarvoor bedoelde displays. Deze videowalls worden gebruikelijk opgebouwd met de volgende afmetingen: 2×2, 3×3, 4×4 etc. Wij kunnen echter ook afwijkende afmetingen bewerkstelligen. U kunt altijd vrijblijvend contact opnemen met NLD new vision om de verschillende mogelijkheden te bespreken.

Het is mogelijk om meerdere narrowcasting/digital signage displays op één MediaPlayer aan te sluiten. Op al deze displays wordt dan wel dezelfde content getoond, aangezien de content van dezelfde MediaPlayer wordt afgehaald.

U kunt zelf de content creëren die op de narrowcasting/digital signage display(s) getoond wordt. Er is eigenlijk geen beperking aan de content die u op de display(s) kunt tonen. Onze narrowcasting/digital signage software ondersteunt tekst, afbeeldingen en video’s, maar maakt het bijvoorbeeld ook mogelijk om nieuwsfeeds en complete websites weer te geven. U kunt de content zelf creëren, maar NLD new vision staat ook altijd voor u klaar om de professionele content voor u te verzorgen.

Het is mogelijk om uw eigen content te importeren vanuit PowerPoint of Excel. Deze content kan door middel van een iFrame of een HTML-koppeling geïntrigeerd worden in de narrowcasting/digital signage software. Vervolgens kunt u de door jouw geïmporteerde content via de ingebouwde webserver vertonen op de narrowcasting/digital signage display(s). Hetzelfde geldt voor in principe alle informatie die u op het internet kunt vinden. Deze content is vrijwel altijd te tonen op de narrowcasting/digital signage display(s).

Scroll naar boven